• GEEN WACHTLIJST
  • BINNEN 24 UUR EERSTE GESPREK
  • PROFESSIONEEL
  • PERSOONLIJK

Re-integratie en financiële problemen

Als oud gerechtsdeurwaarder ben ik vaak in penitentiaire inrichtingen geweest om daar aan gedetineerden stukken af te geven met betrekking tot openstaande boetes, schulden, gedwongen woningontruimingen en echtscheidingen. Ik weet daarom ook dat bewind of financiële coaching voor ex gedetineerden of bij re-integratie erg belangrijk kan zijn. Ik heb veel mensen gesproken die tijdens hun re-integratie geconfronteerd werden met grote financiële problemen. Een aantal problemen zul je zelf moeten oplossen, maar structuur in de financiën, het aanvragen van toeslagen en bijzondere bijstand, alsmede het in contact treden met schuldeisers waaronder het CJIOB voor het treffen van regelingen, daar kan ik je goed bij helpen.  

Er kunnen namelijk een hoop financiële problemen en uitdagingen op je afkomen wanneer je uit detentie komt en dat kan erg confronterend, zwaar en soms demotiverend zijn. Het is daarom van belang dat je tijden je re-integratie je financiële zaken op orde krijgt. RIES | BEWIND kan jou hiermee helpen wanneer jij dat wilt. Er hoeft niet direct bewind aangevraagd te worden, want misschien is dat wel helemaal niet nodig. Alleen budgetbeheer zou al veel zorgen bij je weg kunnen nemen. Maar wanneer je liever toch een periode onder bewind wilt komen te staan, kunnen we daar natuurlijk altijd over praten

Gedetineerden met financiële problemen willen vaak wanneer ze weer op vrije voeten komen direct weer aan het werk en willen op een positieve manier bijdragen aan de maatschappij. Ze willen tijd doorbrengen met familie en vrienden en vaak willen ze het verleden laten rusten.

Gedetineerden met financiële problemen 

Wanneer je RIES | BEWIND inschakelt voor budgetbeheer of voor bewindvoering dan weet je dat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met het opbouwen van je leven. Je hoeft je dus even niet bezig te houden met budgetteren, reserveren, aflossen en al die andere dingen die jou kunnen afleiden van je doel. Want een doel zul je natuurlijk hebben. Gedetineerden met financiële problemen willen vaak wanneer ze weer op vrije voeten komen direct weer aan het werk en willen op een positieve manier bijdragen aan de maatschappij. Ze willen tijd doorbrengen met familie en vrienden en vaak willen ze het verleden laten rusten. Maar kan dat ook wanneer ze iedere keer geconfronteerd worden met schulden uit het verleden?

Wanneer je voor jezelf een doel gesteld hebt dan kun en wil je daar vaak niet afgeleid worden door de financiële problemen die jou blijven achtervolgen. Deze Financiële problemen kunnen je humeur ernstig verstoren en er zelfs voor zorgen dat je positiviteit omgezet wordt in negativiteit. Dat wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. 

Het doel is om je zo snel mogelijk schuldenvrij te krijgen nadat je vrij komt. Daarnaast vindt RIES | BEWIND het belangrijk dat je uiteindelijk zelf je financiën goed kunt beheren. Soms hoeft en kan dat niet, omdat men echt niet in staat is dat zelf te regelen.

Stok achter de deur

De kans is reëel dat wanneer je vrij komt, je een boete of schadevergoeding moet betalen en ook te maken krijgt met allerlei schulden vanuit het verleden of die zijn ontstaan terwijl jij gedetineerd zat. Deze boetes en schulden verdwijnen helaas niet wanneer je vast zit en zullen dan ook opgelost moeten worden. Dit zijn precies de redenen waarom dit uitbesteedt wordt aan RIES | BEWIND. Met mijn achtergrond als gerechtsdeurwaarder weet ik feilloos de juiste instanties en mensen te bereiken waardoor ik gemakkelijker een betalingsregeling of een andere afspraak voor je kan maken. Met RIES | BEWIND heb jij op financieel gebied jouw stok achter de deur om niet terug te vallen in oude gewoontes.  

Contact opnemen

Neem zelf contact op of laat een familielid contact opnemen zodat we jouw situatie kunnen bespreken. Wanneer duidelijk is wat jouw wensen zijn kunnen we een afspraak maken waarbij ik langs kan komen in de P.I. om je uitleg te geven en om elkaar te leren kennen

Het doel is om je zo snel mogelijk schuldenvrij te krijgen nadat je vrij komt. Daarnaast vindt RIES | BEWIND het belangrijk dat je uiteindelijk zelf je financiën goed kunt beheren. Soms hoeft en kan dat niet, omdat men echt niet in staat is dat zelf te regelen. Dat is niet iets om je voor te schamen. Er zijn immers heel veel mensen die dit ook niet goed kunnen.

In dat geval blijft RIES | BEWIND jouw financiële vriend. In de tijd dat je nog gedetineerd zit kan er soms toch al wat geregeld worden met schuldeisers. Neem daarom contact op wanneer je een afspraak in wilt inplannen en jij je wilt gaan richten op jouw toekomst, zonder financiële zorgen. 

RIES | BEWIND

Postbus 41

7920 AA  Zuidwolde

06-39771631 

info@riesbewind.nl