• GEEN WACHTLIJST
  • BINNEN 24 UUR EERSTE GESPREK
  • PROFESSIONEEL
  • PERSOONLIJK

Beschermingsbewind

Wanneer je schulden hebt of niet goed weet hoe je met geld om moet gaan, dan kan dit een enorme impact hebben op je leven. Waarschijnlijk slaap je slecht en functioneer je in het dagelijks leven niet zoals je graag zou willen. Terwijl je het ene gat vult met het andere zit je met je hoofd alleen maar bij deze zorgen en vraag je je misschien af of beschermingsbewind een oplossing kan zijn. Door al deze gedachtes die zich telkens in razend tempo afwisselen kun jij je misschien niet goed concentreren op je werk, waardoor je problemen met je werkgever kunt krijgen. Maar deze problemen kunnen er ook voor zorgen dat je je sociale uitjes niet altijd kunt meedoen omdat er simpelweg geen geld is of je grote schulden hebt. Hierdoor kun je jezelf eenzaam gaan voelen of zelfs vrienden gaan verliezen. Financiële problemen kunnen je letterlijk ziek maken en de situatie kan uitzichtloos lijken. Deze negatieve spiraal moet zo snel mogelijk doorbroken worden omdat iedereen een waardig en financieel zorgeloos leven verdient. 

RIES | BEWIND helpt jou hierbij! 

Omdat niet iedereen even goed is in het beheren van financiën, is het ook helemaal niet vreemd dat sommige mensen eerder in de problemen komen dan anderen. Iedereen heeft zo zijn of haar sterke en zwakke punten. Waar sommige mensen op financieel gebied misschien niet zo sterk zijn, blinken ze wel uit in hele andere zaken. Bijvoorbeeld in hun werk of sport. De bedoeling is dat RIES | BEWIND jouw financiële zaken weer op de rails krijgt en wanneer het echt niet anders kan, deze financiële zaken in zijn geheel uit handen neemt, zodat deze last van je schouders afvalt. Hierdoor kun jij je weer richten op jouw sterke punten! Omdat RIES jarenlang als gerechtsdeurwaarder gewerkt heeft, heeft RIES ruime ervaring met mensen die schulden hebben. Daarbij heeft RIES ruime kennis over de schuldenproblematiek en de daarbij behorende wet- en regelgeving. Met RIES | BEWIND heb jij jouw betrouwbare partner gevonden om jouw financiële problemen op te lossen. Beschermingsbewind geeft rust en vertrouwen, waardoor jij je weer op jouw sterke punten kunt focussen. 

RIES | BEWIND is jouw juridische en financiële zorgverlener en coacht jou waar mogelijk naar een zelfstandig financieel beheer. Lees hier wie Ries is.

Wat is bewindvoering

Vragen die ik vaak krijg zijn: "wat is bewindvoering?" En "Wat doet een bewindvoerder?" In principe is het niet heel moeilijk en komt het neer op het feit dat RIES als jouw bewindvoerder jouw bankzaken en administratie beheert. Wanneer je een bewindvoerder hebt betekent dit vaak dat je meer stabiliteit en rust in je leven krijgt omdat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over je financiën. Als bewindvoerder zorg ik ervoor dat met de gelden die binnen komen de vaste lasten betaald worden en dat ik, indien mogelijk, contact op zal nemen met schuldeisers om voor deze schulden een oplossing te zoeken. Als oud gerechtsdeurwaarder weet ik exact hoe het speelveld van de schuldenindustrie in elkaar zit en weet ik ook precies welke wettelijke rechten maar vooral ook welke wettelijke plichten schuldeisers hebben.

Met jouw keuze voor RIES | BEWIND bescherm jij jezelf tegen deze schuldeisers en zijn ze verplicht om met mij te communiceren en dat geeft jou de gewenste rust.  

Tijdelijke maatregel

Beschermingsbewind kan in sommige gevallen een langdurige maatregel zijn, denk hierbij aan oudere mensen die het lastig vinden om alles digitaal bij te houden, mensen met grote schulden, maar ook mensen die lijden aan dementie of aan een verslaving waarbij ze veel geld verspillen. In andere gevallen kan bewind ook een tijdelijke maatregel zijn. Wanneer iemand door een overlijden of echtscheiding echt even helemaal het overzicht kwijt is geraakt, kan een periode van bewind ervoor zorgen dat er rust gecreëerd wordt in het nieuwe leven en dat men zich kan focussen op het opbouwen van dit nieuwe leven. Door mijn achtergrond als gerechtsdeurwaarder kun jij erop vertrouwen dat bij RIES | BEWIND jouw zaken strak georganiseerd zijn en de gegevens altijd en overal inzichtelijk zullen zijn. 

Ethiek en bewind

Wat ik vaak in mijn carrière als gerechtsdeurwaarder heb meegemaakt is dat mensen die een bewindvoerder hebben, geen flauw idee hebben wat de bewindvoerder doet en dat sommige mensen door een bewindvoerder nog veel verder in de problemen zijn gekomen. Omdat ik ethiek en transparantie ontzettend belangrijk vind, is het de missie van RIES | BEWIND om iedereen die nog dieper in de problemen is gekomen door een bewindvoerder te helpen. Heb jij een bewindvoerder die jouw belangen niet behartigt maar enkel zijn eigen belangen? Neem dan contact met me op. Samen zullen we naar een oplossing zoeken zodat jouw belangen weer centraal komen te staan en jij ook echt geholpen gaat worden! 

Personeel met schulden

RIES | BEWIND kan een toegevoegde waarde zijn voor bedrijven die kampen met medewerkers die financiële problemen hebben. Samen met RIES (Risicosignalering Inventarisatie En Schuldmanagement) neemt de medewerker de financiële administratie onder de loep. Veelal zijn er aanwijzingen die opgemerkt kunnen worden wanneer medewerkers financiële problemen hebben. Personeel met schulden kan in potentie een financiële aderlating zijn voor de werkgever. Het Nibud spreekt over een schadepost van € 13.000,00 per werknemer per jaar.

Lees de blog (ook in audio) en kijk wat RIES voor jouw onderneming en personeel kan betekenen en hoe je die            € 13.000,00 echt kunt besparen. 

Veelgestelde vragen

Wat kost beschermingsbewind

De kosten van beschermingsbewind zijn wettelijk vastgelegd. Wie deze kosten moet betalen is afhankelijk van het inkomen van de onderbewindgestelde. Wanneer je een inkomen op of onder bijstandsniveau ontvangt dan zal RIES | BEWIND bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Hierdoor betaalt de gemeente de kosten van de onderbewindstelling. Verdien je boven bijstandsniveau dan betaal je zelf (deels) voor het bewind. In een persoonlijk gesprek legt RIES | BEWIND je precies uit hoe dit in zijn werk gaat.  

Hoe werkt beschermingsbewind

Beschermingsbewind is een beschermingsmaatregel die door de rechter opgelegd wordt. Door deze maatregel wordt je beschermd dat er misbruik van jouw geld gemaakt kan worden. Tevens wordt je beschermd tegen deurwaarders. Je mag niet zelf meer over jouw inkomsten beslissen. Je krijgt een nieuwe bankrekening en een pasje. Hierop wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort waarmee je het moet doen. Met de rest van je inkomsten worden jouw vaste lasten betaald. Wanneer er geld overblijft kan daarmee een bedrag gereserveerd worden voor onvoorziene omstandigheden en indien mogelijk kunnen mogelijke schuldeisers betaald worden. Lees hier uitgebreid hoe beschermingsbewind werkt.

Wanneer beschermingsbewind

Je kunt te allen tijde beschermingsbewind aanvragen. Dit kan wanneer je zelf niet goed weet hoe je je financiën moet regelen, je (hoge) schulden hebt of je lichamelijk of geestelijk niet in staat bent om je eigen financiën te regelen. Je kunt ook bewind aanvragen voor een familielid wanneer blijkt dat deze bijvoorbeeld door een verslaving geld verkwist.

RIES | BEWIND

Postbus 41

7920 AA  Zuidwolde

06-39771631 

info@riesbewind.nl