Hoe werkt het aanmeldproces

Aanmelden bewind, wat kun je verwachten?

Ik begrijp heel goed dat je je afvraagt wat je kunt verwachten wanneer je belt met Ries Bewind. Het is namelijk best een grote stap om iemand die je niet kent te bellen om je problemen of uitdagingen te bespreken en om hulp te vragen.
Wanneer je me belt krijg je uitgebreid de kans om je verhaal te vertellen. Ik zal gerichte vragen stellen om zo snel mogelijk het probleem te analyseren.
Nadat je je verhaal hebt verteld zullen we bespreken aan welke hulp je behoefte denkt te hebben en wat het beste bij jou zou passen. Dit hoeft trouwens niet altijd beschermingsbewind te zijn!

Of je nou direct belt of een e-mail stuurt maakt niet uit. Wanneer je zelf niet kunt of wilt bellen, bel ik je op of doen we het eerste gesprek via de e-mail. Dat is geen enkel probleem.

Intake

Wanneer we besluiten om de problemen met elkaar aan te pakken kom ik langs voor een intakegesprek. Omdat je toch de financiën uit handen geeft aan een ander,  lijkt het me prettig wanneer we even persoonlijk kennis maken. Soms is dit niet mogelijk en bestaat er uiteraard een mogelijkheid om de intake via beeldbellen te doen. We vinden wel een oplossing!
We vullen een aantal formulieren in waarin we de Rechtbank zullen verzoeken om het verzoek in behandeling te nemen en het bewind uit te spreken.

Verzoek aan Rechtbank

Wanneer de Rechtbank alle stukken van jou en mij ontvangen heeft (ik verstuur het), zal er een zitting ingepland worden bij de Rechtbank. Dat is natuurlijk best spannend. Op deze zitting zal ik dan ook samen met jou aanwezig zijn. De rechter zal mij en jou een aantal vragen stellen en al snel hierna zal de rechter het bewind uitspreken en kan ik officieel aan de slag voor je.

Hoe lang duurt aanvraag bewind

Hoe lang een aanvraag bewind duurt hangt af van hoe snel ik alle gegevens van jou ontvang. Wanneer je direct alle gegevens aanlevert die ik nodig heb en we snel het intakegesprek kunnen inplannen, kan ik vaak al een dag na de intake de stukken versturen aan de Rechtbank. Afhankelijk van drukte bij de Rechtbank duurt een aanvraag gemiddeld 3 tot 4 weken op dit moment.

Hoe lang duurt overstap van bewindvoerder

Een overstap van de ene naar een andere bewindvoerder hoeft niet heel lang te duren, mits er maar een goede reden voor de overstap is. Vinden dat je te weinig leefgeld ontvangt is geen reden en ik kan je dan ook niet aannemen als klant. Dat kan wel als er aantoonbare structurele problemen zijn. We zullen dan samen een brief aan de Rechtbank schrijven met het verzoek voor een andere bewindvoerder. Gemiddeld duurt een overstap (van aanmelden tot daadwerkelijke overgang) 1 tot 2 maanden en soms sneller.

Woning ontruiming of afsluiting energie

Wanneer je nog niet onder bewind staat maar deze wel nodig hebt maar er ook een ontruiming van jouw woning gepland staat is het zaak dat je nu direct contact opneemt. Ook al sta je officieel nog niet onder bewind, ik kan al wel wat zaken voor je proberen te regelen. Wacht daarom ook nooit te lang om hulp te zoeken. Vaak valt er uiteindelijk toch nog iets te regelen zodat je in je woning kunt blijven wonen of je je energie kan blijven gebruiken. Wel zo fijn om een stabiele woonomgeving te hebben wanneer we aan de slag gaan voor jouw mooiere toekomst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.