• GEEN WACHTLIJST
  • BINNEN 24 UUR EERSTE GESPREK
  • PROFESSIONEEL
  • PERSOONLIJK

Hoe werkt het aanmeldproces

Ik begrijp heel goed dat je je afvraagt wat je kunt verwachten wanneer je belt met Ries Bewind. Het is namelijk best een grote stap om iemand die je niet kent te bellen om je problemen of uitdagingen te bespreken en om hulp te vragen. Wanneer je me belt krijg je uitgebreid de kans om je verhaal te vertellen. Ik zal gerichte vragen stellen om zo snel mogelijk het probleem te analyseren. Nadat je je verhaal hebt verteld zullen we bespreken aan welke hulp je behoefte denkt te hebben en wat het beste bij jou zou passen. Dit hoeft trouwens niet altijd beschermingsbewind te zijn!

Lees meer »

Kosten van een tandartsrekening

Afgelopen weken was er veel verwarring en onbegrip bij een groot aantal bewindvoerders en juristen. Het gaat over een uitspraak van de Rechtbank Amsterdam, welke betrekking heeft op de kosten van een tandartsrekening. Wat is er precies aan de hand?

Lees meer »

Beschermingsbewind bij dementie

Door de toenemende vergrijzing die wij in Nederland kennen komen er ieder uur 5 mensen met dementie bij. Dementie is een ziektebeeld waarbij de geestelijke vermogens ernstig afnemen. Hierdoor kan iemand de handelingen die hij of zij dagelijks en moeiteloos deed, minder goed of helemaal niet meer uitvoeren. Het gaat hier om handelingen zoals aankleden, het klaarmaken van eten, een correcte inname van medicijnen of het betalen van rekeningen. Met name bij dit laatste punt kan beschermingsbewind bij dementie een aangename verlichting geven.   

Lees meer »

Inkomsten en uitgaven in 5 stappen op een rij

Wanneer je geen overzicht hebt over je geldzaken, dan kan dat een onrustig gevoel geven. Zeker wanneer je een relatief laag inkomen hebt en rekeningen binnen krijgt waarvan je niet weet of je die kunt betalen. Met deze korte blog zet je jouw Inkomsten en uitgaven in 5 stappen op een rij en heb je binnen no time weer overzicht en een financieel doel!

Lees meer »

Overstappen van bewindvoerder

Tegenwoordig krijg ik aanvragen van mensen die onder bewind staan die willen overstappen van bewindvoerder naar mij. En hoe gevleid ik me daar ook door voel, het shoppen voor een andere bewindvoerder is naar mijn idee niet helemaal de bedoeling van bewindvoering. Bewindvoering moet immers stabiliteit garanderen. Met een verhuizing naar een andere bewindvoerder ontstaat er per definitie weer een periode van instabiliteit in een meestal toch al fragiele situatie. 

Lees meer »

Beslag

Wanneer je in de financiële problemen zit kan het zomaar gebeuren dat een gerechtsdeurwaarder beslag legt op jouw inkomsten, inboedel of bankrekening. Het beslag kan alleen gelegd worden wanneer de gerechtsdeurwaarder in het bezit is van een vonnis of dwangbevel die ook al aan jou afgegeven moet zijn. De bedoeling van de gerechtsdeurwaarder is dat met het beslag de openstaande schuld afgelost wordt, omdat jij dit niet (meer) zelf doet of niet meer kan door de ontstane financiële problemen. 

Lees meer »

Bewindvoering door familie

Soms kan bewindvoering door familie een hele goede keuze zijn. Zeker wanneer er geen sprake is van hoge schulden of achterstanden en de financiën goed overzichtelijk doorlopen door middel van automatische incasso's. Ook wanneer een familielid goed is met toeslagen aanvragen en belastingaangifte doen en daar ook de tijd voor heeft, is bewindvoering door familie een mooie optie. Maar het kan de familieband ook beschadigen. 

Lees meer »

Besparen doe je zo

Wanneer je iedere maand geld tekort komt is het zaak om minder geld uit te geven. En ik snap heel goed dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom krijg je hier een aantal tips hoe je toch op een simpele manier geld kunt besparen, zonder dat het je echt heel veel moeite hoeft te kosten. En ook wanneer je geen geld tekort komt is het natuurlijk verstandig en zelfs uitdagend om te besparen. Op die manier hou je meer geld over voor leuke dingen. Besparen doe je zo!

Lees meer »

Financieel misbruik ouderen

Misschien heb je weleens van financieel misbruik bij ouderen gehoord. Ouderen die financieel op slinkse wijze kaalgeplukt worden door familie, vrienden of derden. En het gebeurt vaker dan je zal denken. Ook gaat het vaak over grote belangen waarbij er dus financiële maar ook emotionele en lichamelijke schade ontstaat. Er zijn voorbeelden van ouderen die hun hele vermogen kwijt zijn geraakt en van kinderen van wie de hele erfenis is weg geroofd. Wat is financieel misbruik ouderen precies, hoe herken je het en hoe kun je deze 'perfecte misdaad' voorkomen? 

Lees meer »

Schulden wat moet ik doen

Zo af en toe lees ik in bepaalde groepen op Social Media de vraag: 'Help, ik heb schulden, wat moet ik doen?' Het lijkt een makkelijke vraag, maar zo gemakkelijk is het niet helemaal. Er zit namelijk een verschil tussen 'schulden' en 'achterstand met betalen'. Dat zit als volgt.  

Lees meer »

Bankbeslag wat nu

Wanneer er bankbeslag gelegd is kan dat een enorme impact hebben op je dagelijks leven. In dit blog 'Bankbeslag wat nu' vertel ik je wat ervoor nodig is om zo snel mogelijk weer van het beslag af te komen zodat je weer je vaste lasten en boodschappen kunt gaan betalen. Ik leg je uit wat er voor het bankbeslag nodig is en ik vertel je ook wat jouw rechten zijn wanneer het beslag eenmaal gelegd is. Want over het algemeen doen zowel banken als gerechtsdeurwaarders niet altijd alles wat in hun macht ligt om het bankbeslag snel weer op te heffen. 

Lees meer »

Uitzichtloze schulden

Wanneer je uitzichtloze schulden hebt, dan heeft dit linksom of rechtsom effect op je leven. Dit komt omdat je met je hoofd alleen maar bij deze schulden zit en je alleen maar bezig bent met het feit dat je niet genoeg geld hebt om alles te kunnen betalen. De gevolgen van uitzichtloze schulden kunnen en mogen niet onderschat worden. Je kunt hierbij denken aan: 

Lees meer »

Deurwaarderskosten uitgelegd

Hoe kan een onbetaalde factuur van € 56,40 uiteindelijk een bedrag ter hoogte van € 533,91 worden. In dit blog 'Deurwaarderskosten uitgelegd' probeer ik dit uit te leggen aan de hand van onderstaande tweet. 

Lees meer »

Waarom je altijd je meterstanden moet doorgeven

Afgelopen week werd ik benaderd door een man die weliswaar niet bij mij onder bewind staat, maar wel mijn hulp wilde. Ik schrijf zo nu en dan ook bezwaren en geef juridisch advies. Hij wilde een klacht indienen tegen een energiemaatschappij omdat hij een eindafrekening had gekregen waarbij er € 750,00 bijbetaald moest worden. En dat kon natuurlijk niet kloppen. Hij gaf aan dat hij vorig jaar is overgestapt van energieleverancier en dat hem beloofd was dat zijn maandtermijn naar beneden gezet kon worden. Hij werd benaderd door een verkoper in de Mediamarkt. Als lokkertje kreeg hij ook een tegoedbon van € 175,00. Ik heb alle documenten aan hem gevraagd en ging op onderzoek.

Lees meer »

Personeel met schulden

Het komt vaker voor dan je waarschijnlijk denkt. 62% van de werkgevers heeft namelijk personeel met schulden. Met deze wetenschap is vroegsignalering van schulden erg belangrijk. Financiële problemen op de werkvloer kosten een werkgever gemiddeld genomen al zo gauw € 13.000,00 per jaar wanneer de werknemer met geldproblemen voltijds werkt en een modaal salaris verdient. Dit zijn cijfers die het Nibud heeft berekend. 

Lees meer »

Wat is Beschermingsbewind

Beschermingsbewind is een onderbewindstelling van goederen. Deze onderbewindstelling is bedoeld voor mensen die door een lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen of als er sprake is van verkwisting of problematische schulden. 

Lees meer »

Welke soorten beschermings maatregelen zijn er

Er zijn drie soorten beschermingsmaatregelen opgenomen in de wet die gelden voor meerderjarigen die onvoldoende voor zichzelf kunnen zorgen. Hierbij kun je denken aan mensen die verslaafd zijn, dementerenden, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met schulden of psychiatrische patiënten. Het doel van deze beschermingsmaatregelen zijn om de betrokken personen te beschermen tegen zichzelf en anderen die misbruik kunnen maken van de situatie. 

Lees meer »

Informatieve Blogs Bewind

Wanneer je financiële zorgen hebt, kan het zijn dat je het allemaal erg somber inziet. Dat begrijp RIES maar al te goed. Daar kun je niets aan doen en is ook niets om je voor te schamen. Wanneer je zorgen financieel gerelateerd zijn dan is het goed om te weten wat sommige dingen betekenen en wat jouw mogelijkheden zijn. 

Lees je hier rustig in. Mocht je vragen hebben kun je me altijd bereiken via de mail of telefoon.

RIES | BEWIND

Postbus 41

7920 AA  Zuidwolde

06 - 39 77 16 31 

info@riesbewind.nl